MBO Verpleegkundige

Als verpleegkundige ben jij verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg van jou patiënten, ook wel cliënten genoemd. MBO Verpleegkundige leidt jou in 4 jaar tijd op tot verpleegkundige op Mbo- niveau, om daarna te kiezen voor een beroep in de zorg of nog 4 jaar door te leren op Hbo-niveau. Na je opleiding kan je in ieder geval meerdere richtingen op, waar jij je ook goed kan ontwikkelen om communicatief en denkniveau.

Als verpleegkundige op Mbo-niveau moet je in staan zijn je te kunnen inleven in de desbetreffende cliënt. Je moet weten wat goed voor deze cliënt is en hier preventief op inspelen. Mbo Verpleegkunde is bij veel scholen zowel BOL (Beroepsopleidende leerweg) of BBL (Beroepsbegeleidende leerweg) te volgen. Bij een verpleegkundige opleiding kun je ervoor kiezen om het opleidingstraject verkort te volgen. De duur van het verkort traject verschilt per Mbo-school.

Een verpleegkundige op Mbo-niveau is al goed geautomatiseerd in de wereld van de zorg en dus zijn vervolgopleidingen breed, waardoor jij als student meteen kan laten zien dat je over brede basis beschikt. Natuurlijk kun je verpleegkunde op Hbo-niveau (HBO-V) studeren, maar ook ervoor kiezen om kinderverpleegkundige, kraamverpleegkundige of Sociaal Pedagogisch hulpverlener (SPH) te kiezen als vervolgopleiding.

Mbo studenten zijn dus breed georiënteerd en dus zijn de mogelijkheden om te werken in diverse zorginstellingen zeer divers. Je kan op de neurologieafdeling van het ziekenhuis terecht komen, maar daarnaast ook gewoon in een bejaardentehuis in de buurt werken. De keuze zijn eindeloos, afhankelijk van jou huidige leefomgeving. Des te meer een reden om voor een opleiding als verpleegkundige te kiezen.

Kortom, het is makkelijk om vanaf je MBO opleiding makkelijk door te stromen naar een HBO opleiding die in dezelfde richting ligt. Sterker nog, je hebt zelf een lichte voorsprong!

Werveling wil (laten) weten waar de zorgpraktijk op zit te wachten!