Seksuologie

Problemen in het dagelijks leven kunnen vele oorzaken hebben. Een van de oorzaken kan zijn het hebben van seksuele problemen. Deze leiden tot spanning en stress in de onderlinge relatie tussen man en vrouw. Mensen kunnen zich er somber door voelen en hebben minder zelfvertrouwen. Dit zorgt ervoor dat het functioneren van iemand in het algemeen minder word.

Problemen kunnen verschillend van aard zijn. Zo kan er bij mannen sprake zijn van psychische problemen door erectie problemen, minderwaardigheids complexen door de grootte van de penis of algemene problemen met het libido. Oplossingen kunnen liggen in diverse vergrotende middelen of andere methodes voor penis vergroting, zoals een cosmetische operatie.

Seksuele problemen zijn in de meeste gevallen dus betrekkelijk makkelijk op te lossen. Zelfs Al dan niet met een hulpverlener is het hebben van een luisterend oor vaak al voldoende. Er is geen officiele titel voor het beroep seksuoloog. Er zijn echter wel vereniging voor professionals mbt seksuologie. Ook HBO-Verpleegkundigen (niveau 5) kunnen zich specialiseren in seksuologie. Hierbij ligt er een taak in het geven van goede kwalitatieve hulp bij problemen. Ook in het onderwijs en de preventie van seksueel overdraagbare ziektes ligt er een taak.

Werveling wil (laten) weten waar de zorgpraktijk op zit te wachten!