Salaris indicaties

Als verpleegkundige heb je natuurlijk een verzorgende taak voor allerlei soorten cliënten. De vraag die snel komt opzetten is dan logisch. Wat krijg ik ervoor terug? Naast de dankbaarheid vanuit jou cliënten zul je ook in valuta uitbetaald worden. In deze tekst vindt je alle informatie terug die jou vragen met betrekking tot salariseisen zullen beantwoorden.

Als je een diploma als verpleegkundige op Mbo-niveau hebt gehaald, ligt het gemiddelde netto loon rond de € 1.600 euro. Een beginnend verpleegkundige kan een bruto loon verwachten die tussen de € 1.700 en € 2.000 euro per maand ligt. Natuurlijk kan dit ook oplopen. Als je op onregelmatige werktijden werkt, heb je tijdens die uren recht op een zogenaamde onregelmatigheidstoeslag. Deze toeslag ligt tussen de 20% en 66%, afhankelijk van de zorginstelling waar jij werkzaam bent. Je kunt dus zelf wel voorstellen dat het bruto- en netto maandloon dan dus flink kan oplopen.

Afgestudeerde HBO verpleegkundigen hebben gezien hun vooropleiding uiteraard recht op een hoger salaris. Daarnaast zijn er prettige secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan een spaarloonregeling, een werkgeversbijdrage voor ziektekosten verzekering, kinderopvangsregeling, kerstpakket, e.d. Het zijn voornamelijk de secundaire arbeidsvoorwaarden die het beroep in deze dagen concurrerent blijven houden ten opzichte van veel andere banen.

Werveling wil (laten) weten waar de zorgpraktijk op zit te wachten!